Meet Utrecht

Centered right in the middle of the Netherlands. Our hometown that has all the benefits of a large city, but still feels like a small town. With beautiful canals throughout the city, inviting terraces and qualitative restaurants you will surely enjoy your time here!

Cornelis

Je kunt er terecht voor een gezond ontbijtje, een lekkere kop koffie met huisgemaakte taart of een goede lunch. Extra fijn: bijna alle producten die je hier bestelt zijn eerlijk, duurzaam en biologisch. Daarnaast verkoopt Cornelis leuke en lekkere dingen voor in huis

MALIESTRAAT 16 3581 SL, UTRECHT
WWW.CORNELIS-UTRECHT.NL

Mooi en Belle

Deze lekker grote woonwinkel aan de gezellige Twijnstraat is een waar interieurwalhalla! De winkel bestaat al zo’n tien jaar, maar blijft een van de leukste woonwinkels van de stad. Je vindt er meubels, een hele grote collectie geweven kleden, prachtige woonaccessoires en te gekke koffietafelboeken. Van bekende merken tot dingen die je nog niet overal ziet, veel Scandinavisch en fijne botanische items. Mooi en Belle is alleen al leuk om gewoon even rond te snuffelen, al betwijfelen we of het je lukt om met lege handen naar huis te gaan! Naast heel veel mooie woonitems heeft de winkel té leuke postcards (die je ook prima kunt ophangen), een aantal fijne sjaals en hippe (canvas) tassen.

TWIJNSTRAAT 37 3511 ZH, UTRECHT
WWW.MOOIENBELLE.NL

Gys

Tijd voor een lekker hapje eten? Bij Gys eet en drink je ‘s middags én ‘s avonds lekker, gezond en biologisch. Dit gezellige restaurant heeft inmiddels twee locaties in de stad, waaronder een in de hippe Voorstraat (hier vind je nog heel veel meer leuke winkels). Veel van de gerechten op de menukaart zijn vega of vegan, al kun je er ook terecht voor een goede burger. Wat je ook kiest: je gaat hier zonder twijfel met een goed gevoel uit eten! Daarnaast bewijst Gys dat biologisch eten echt niet duur hoeft te zijn. Een goede, diverse maaltijd kost hier namelijk zo’n tien euro.

VOORSTRAAT 77 3512 AL, UTRECHT
WWW.GYSUTRECHT.NL

Eye Hotel

Zoek je een inspirerende slaapplek? Dan is het Eye Hotel een absolute aanrader! Dit hotel zit sinds half juni op de Wijde Begijnestraat, een zijstraat van de Voorstraat. De naam verklapt het al: hier draait het om ogen. Het monumentale pand uit 1858 was ooit het Ooglijdersgasthuis van de bekende oogfysioloog F.C. Donders. Door de jaren heen heeft het karakteristieke pand verschillende functies gehad en sinds dit jaar is het dus weer een ‘gasthuis’, dit keer waar iedereen van kan genieten. Het fijne: hoewel je hier de luxe van een hotel ervaart, is het wel heel intiem en persoonlijk. Het hotel heeft in totaal zesendertig kamers waarbij je kunt kiezen uit vijf verschillende opties. Plan je een weekendje met het hele gezin? Dan kun je gezellig met zijn allen in een van de twee family roomsslapen. WIJDE BEGIJNESTRAAT 1-3 3512 AW UTRECHT WWW.EYEHOTEL.NL

VOLLERS 386

In deze fashion & lifestyle store vind je een mix aan spullen. Zo kun je hier kleding en accessoires kopen maar ook woonaccessoires, zowel nieuwe als vintage. Ook hier kun je goed slagen als je op zoek bent naar een cadeautje. De buurt waar VOLLERS 386 zich bevindt is ook hartstikke leuk! Een paar honderd meter verderop zit Mooi & Belle en een kilometer verder zit BROEI.

OUDEGRACHT 386, 3511 PR UTRECHT 
WWW.VOLLERS386.NL

Luc

In het voorjaar van 2015 opende dit toffe restaurant zijn deuren. Het interieur van dit restaurant is echt prachtig en ook nog eens uniek. Inspiratie voor het interieur van dit restaurant is opgedaan in Parijs. Het hele restaurant is geschilderd in een prachtige blauwgroene kleur, overal waar je kijkt zie je planten en de cognackleurige barkrukken geven het geheel een warme uitstraling.Wij hebben hier heerlijk geluncht maar je kunt hier ook terecht voor een diner.

VOOR CLARENBURG 8, 3511 JE UTRECHT
WWW.LUCUTRECHT.NL

The Streetfood Club

Wanneer je binnenkomt bij The Streetfood Club, kom je in een “happy place”; een mix van luxe en de straat. Van de comfortabele, stoelen waar je nooit meer uit op wilt staan, tot de oldskool hiphop die uit de speakers knalt. Alles is een contrast, maar vormt toch een geheel, net als wij!

The Streetfood Club neemt je mee op een reis langs eten uit de sloppenwijken van Mexico tot de straten van Bangkok, terwijl je geniet van een van de geweldige cocktails van de barman.

JANSKERKHOF 9, 3512 BK UTRECHT
WWW.THESTREETFOODCLUB.NL

Fico

De kaart van FICO wisselt wekelijks van gerechten en wijnen en er zijn regelmatig specials buiten het normale menu te krijgen. Dit zijn soms spannende combinaties, soms een klein beetje decadent en soms gewoon omdat het veel te lekker is om niet te gebruiken. Ook biedt FICO gewaagde extra’s aan, zoals een ‘candy bar’ met huisgemaakte nougat, bonbons en marshmallows.

VEILINGHAVENKADE 14, 3521 AK UTRECHT
WWW.FICOUTRECHT.NL